donderdag 19 november 2015

Houten Lampen


Houten hanglampen
Verlichting is een belangrijk en vaak onderschat onderdeel van het interieur. Met de juiste verlichting kun je iedere gewenste sfeer in huis creëren. Qua verlichting voor de woonkamer bestaat de keuze uit; hanglampen, plafonnieres, staande lampen, tafellampen en wandlampen. Een hanglamp wordt geplaatst boven een eetkamertafel of een zithoek. Het licht schijnt vaak naar beneden en het is daarom van belang om deze lamp op de juiste hoogte te plaatsen. Hangt de lamp te laag, dan kan het licht hinderlijk zijn. Bovendien loopt je gevaar om je hoofd te stoten. Een houten hanglamp is gemaakt van een natuurlijk materiaal en is daardoor met veel andere materialen te combineren. Een houten lamp straalt daarnaast rust en warmte uit.

Houten design lampen

Houten design lampen zijn er in alle soorten en maten. Hout lijkt misschien een compact en kolossaal materiaal, maar tegenwoordig bestaan er ook hele luchtige designs in de vorm van gevlochten hout. Deze structuur geeft een industriële uitstraling, waardoor je deze lamp goed kunt combineren met materialen zoals koper of aluminium. Dit geeft een woonkamer niet alleen een stoere uitstraling, maar het vlechtwerk geeft ook een fraai en spannend lichteffect. Naast houten verlichting bestaan er ook lampen die gemaakt zijn van gedroogde rietsoorten of bananenbladeren. Deze materialen hebben een fijne structuur en een andere kleurtoon.

Scandinavische woontrend

De Scandinavische woontrend is de laatste jaren sterk in opkomst. De Scandinavische stijl is ruimtelijk en rustgevend. Bij deze woontrend horen neutrale kleuren, zoals beige, oudroze, aqua, koper en bruin. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke en robuuste materialen gebruikt zoals hout, beton, leer en dierlijke vachten. Een houten hanglamp doet het bijvoorbeeld goed in combinatie met beton. Dit komt doordat beton een koud en hard materiaal is. Terwijl hout juist warmte en comfort uitstraalt. Een houten lichtbron zorgt er ook voor dat je een stukje natuur in huis haalt. Dit heeft een ontspannend effect op de zintuigen.

Klassiek of modern interieur

Houten hanglampen passen ook prima in een klassiek of modern interieur. Het design is vaak robuust. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een hanglamp die gemaakt is van brede takken en bekleed met boomschors. De takken worden verlicht door middel van kleine led lampjes die het geheel speelse uitstraling geven. In zowel een klassiek, als een modern interieur kun je ook een houten lamp plaatsen met een zilveren afwerking. In dat geval creëer je niet alleen een lichtbron, maar ook een opvallend kunstobject in huis. Bij voldoende ruimte is een lamp in de vorm van een tak geschikt voor meerdere vertrekken, waaronder: de woonkamer, eetkamer, slaapkamer en hal. Wil je met deze lichtbron een romantische sfeer creëren, kies dan voor bijvoorbeeld kaarsvormige led lampen.

Houten hanglamp plaatsen

Houd bij het plaatsen van houten hanglampen altijd rekening met de zichtlijnen in de kamer. Hangt de lamp bijvoorbeeld voor een muur, dan kun je gerust een dicht model kiezen. Hangt de lamp echter voor het raam of in het midden van de kamer, dan kun je beter voor een transparanter design gaan. Anders belemmert de lamp het zicht en oogt de kamer aanzienlijk kleiner. Een houten hanglamp kun je daarnaast combineren met een houten staande of wandlamp, maar dit is zeker niet noodzakelijk. Hout is een neutraal materiaal en daardoor eenvoudig samen te voegen met een andere metalen of stoffen verlichting. Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van beide materialen in de vorm van een houten voet met een gekleurde of stoffen lampenkap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten